Door handig je fotos te taggen (onderwerpen op de foto) kun je doorsnedes maken uit alle fotos en een diashow maken die de fotos met bepaalde tags ophaalt en laat zien. Gebruik voor de tags een woord, en scheid meerdere tags door een komma. Zo kun je een foto van een Afrikaans dier bijvoorbeeld aangeven met de tags “luipaard, afrika, dieren”

Hoe tag ik een foto?

Camera icon
Ga via deze link naar NextGEN Gallerijen beheren en kies dan je eigen leden album uit de lijst. Alle andere albums van andere leden of van de beheerder kun je weliswaar zien, maar alleen je eigen galerijen kun je aanpassen. Ieder lid heeft tenminste 1 eigen galerij.

Camera icon
Gebruik de zoek balk om je eigen gallerij te vinden, in het voorbeeld hieronder zoek ik op “Carry”:

Camera icon
De gevonden gallerij(en) worden getoond. De gallerij(en) die ik kan wijzigen zijn groen gekleurd. Open er een die je kan bewerken en upload je foto’s.

Camera icon
In het bewerk scherm van de gallerij zie je alle fotos staan, geef de foto’s die je wilt laten terugkomen in het uitstapjes album de afgesproken tag. Bijvoorbeeld in deze demo kun je de tags gebruiken “vogel-demo” of “natuur-demo” (tip: per uitstapje uiteraard een unieke tag bedenken, bijv. “DeBruuk2023”. Vergeet niet om de tags op te slaan, via de knop AANPASSINGEN OPSLAAN.

Camera icon
Bekijk tot slot of je zojuist getag-de foto’s zichtbaar zijn in het activiteitenalbum. Mogelijk moet je de pagina even verversen.

Hoe haal je de foto’s op in een pagina of een nieuwsbericht?

Deze Nextgen documentatie over galleries op basis van tags (Engelstalig) beschrijft hoe je alle plaatjes ophaalt op grond van een aantal tags.

Voor deze demo: Onderstaande screenshot laat zien hoe je alle fotos ophaalt die of tag “vogel-demo” of de tag “natuur-demo” hebben, ongeacht in welke gallerij ze staan! Laad ze dus op in je eigen leden album en ze komen terecht op de pagina waar de tag(s) gebruikt worden.

Deze foto weergave is dus als onderstaande gallerij in deze pagina gezet:

Gerelateerde Afbeeldingen:

Sluit Menu