Op bezoek bij de gelukzaligen

Op bezoek bij de gelukzaligen

Volgens de Griekse en Romeinse mythologie verblijven de gelukzaligen op de Elyzeese Velden… en laten deze velden zich nu op een steenworp afstand van Nijmegen bevinden.

Zoals elke keer met onze uitstapjes was het stralend weer en na de koffie van Bert was het tijd om op pad te gaan. Achter het wasvrouwtje van Beek beginnen verschillende wandelroutes over de stuwwal tussen Beek en Berg en Dal. Hier vind je heuvels, soms pittige klimmetjes, dalen en mooie uitzichten op Persingen en de Ooijpolder. Vandaag is het moeilijk voor te stellen dat deze stuwwal is ontstaan in de ijstijd.

 

 

 

Met een hele aangename temperatuur was de natuur juist nu op zijn mooist. Het leek wel of de bomen van het ene op het andere moment blad kregen. De zon speelde met het licht op de mooie frisgroene bladeren en bloesem die de bomen roze en wit kleurden. Dat is toch precies waar we met fotografie naar op zoek zijn. De weiden kleurden geel van de paardenbloemen die we natuurlijk ook op veel foto’s hebben vastgelegd. Om ons heen zongen de vogels, ontwaakten vlinders en andere insecten: het voorjaar was nu écht begonnen.

 

Zoals Frank Boeijen over de Elyzeese Velden zingt, woont hier inderdaad de rust. We hadden ook de zon in de lucht en eigenlijk ontbraken alleen de koeien in de wei nog. Ook voor mij waren dit herinneringen aan jaren terug toen ik met trainen voor de Vierdaagse regelmatig langs de velden ging. Het is toch jammer dat het zo lang geduurd heeft voordat ik hier weer terug kwam. Zo levert deze morgen ook een goed voornemen op en neem ik me voor om hier weer wat vaker te gaan wandelen. Misschien wel met de IVN want tijdens onze wandeling ontmoetten we een vrouw die als natuurgids in het Rijk van Nijmegen excursies verzorgt. Alleen haar enthousiasme over het gebied, zorgde er al voor dat ik nog meer genoot van de omgeving. Voor mij was het helemaal duidelijk waarom de gelukzaligen juist hier verblijven.

 

 

Aan het eind van de route kwamen we langs de kabouterboom. Deze respectabele tamme kastanje met een omtrek van zo’n 800 cm en een leeftijd van ruim 400 jaar spreekt altijd tot de verbeelding. Wat heeft deze boom allemaal meegemaakt als je bedenkt dat deze boom er tijdens de 80-jarige oorlog al stond.

Natuurlijk eindigde onze bijeenkomst op het terras waar we met wat lekkers nog even bleven napraten over deze prachtige ochtend.     

Gerelateerde Afbeeldingen:

Astrid Sanders

Nadat ik eerst wat losse cursussen bij Foto Roos heb gevolgd om de camera te leren kennen en meer te weten te komen over fotobewerking, ben ik zo'n tien jaar geleden bij de eerste fotowerkgroep gestart. Vanaf dat moment ben ik steeds enthousiaster gaan fotograferen. Waar aanvankelijk de camera vooral mee ging op mijn reizen, gaat er nu geen week voorbij dat ik niet met fotografie bezig ben. Ik maak veel gebruik van mijn macrolens en niet alleen voor natuurfotografie. Mijn interesses zijn echter breed en ik vind het ook leuk om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen in technieken of fotobewerking.
Sluit Menu