Foto’s toevoegen voorlopig niet mogelijk

Dit is natuurlijk een horror bericht voor iedere fotografen website. En zo erg is het gelukkig ook niet. Foto’s kunnen (gelukkig) nog steeds gewoon door de redactie en door ieder lid in een foto galerij worden gezet, zie de handleiding (stap 6 eigen fotogalerij)

Wat helaas na de noodzakelijk upgrade van de website NIET meer werkt is de upload bij nieuwsberichten.

Upload formulier

Foutmelding

Als je na inloggen probeert foto’s toe te voegen aan een nieuwsbericht, zoals we gewend waren, verschijnt er nu een foutmelding

De foutmelding bij foto upload via nieuwsbericht methode

Achtergrond
De problemen zijn ontstaan, na de technisch noodzakelijke upgrade van de website. Dat heeft te maken met ondersteuning door de hosting partij van de programmeertaal PHP versie waar de website op draait. Die oude versie is niet meer toegestaan vanwege veiligheidsredenen. Helaas werkt daardoor het stukje techniek dat we toepasten voor de foto upload nu niet meer. Die techniek (programma code) was namelijk niet meegegaan met de vereiste nieuwe PHP versie. De makers hebben de betreffende plugin ook verlaten (niet meer onderhouden).

Is er geen oplossing?

Voorlopig is er geen oplossing voor het technische probleem.
Misschien dat de plugin aangepast kan worden aan de nieuwe PHP versie, zodat de fout niet optreedt en de functie het weer doet (dat zou de mooiste oplossing zijn, want dan verandert er voor jullie helemaal niks).
Misschien is er een alternatieve manier, die we aan leden aan kunnen bieden. Zoals een wel ondersteunde upload (via de albums zoals in de handleiding staat). Dat vraagt dan om een aanpassing van de methode om als lid foto’s bij een artikel te plaatsen. Deze aanpak is nu in onderzoek.

Of dat gaat lukken is nog afwachten.
Ik ben nog aan het puzzelen, en dit is momenteel vrijwilligerswerk, mijn gewone werk gaat voor.

Duisburg: Innerhafen met Küppersmühle museum

Vandaag bezochten we een voor ons nog onbekend industrieel deel van Duisburg namelijk de Innerhafen waar ook het Küppersmühle museum voor moderne kunst ligt. Het weer was ons weer gunstig gezind en het was weer een geslaagde dag. Natuurlijk zijn we ook nu weer benieuwd naar jullie foto’s.

Voeg jouw foto’s eenvoudig toe door op de knop “Foto’s toevoegen” te drukken. Ben je nog niet ingelogd? Log dan eerst in, eventueel dien je dan deze pagina in de browser te verversen (toets F5). Het kan even duren voordat je de foto’s ziet. Het is vaak niet nodig om ze nog een keer te uploaden

Safari wisenten in Kootwijk

Het was weer een bijzondere ochtend waarbij dit keer alleen het weer niet meewerkte. Na een fietstocht mochten we onder begeleiding, in een afgeschermd gebied dat door defensie gebruikt wordt, op zoek naar de wisenten. Verder nog verschillende sporen gezien waaronder die van de wolf. We zijn dus weer benieuwd naar de foto’s die jullie gemaakt hebben.

Voeg jouw foto’s eenvoudig toe door op de knop “Foto’s toevoegen” te drukken. Ben je nog niet ingelogd? Log dan eerst in, eventueel dien je dan deze pagina in de browser te verversen (toets F5). Het kan even duren voordat je de foto’s ziet. Het is vaak niet nodig om ze nog een keer te uploaden