Oisterwijkse vennen

Wat hadden we vandaag bij de Oisterwijkse vennen weer een geluk met het weer. De zon versterkte de herfstkleuren, nevel boven de vennen, rimpelvrij water voor een prachtige reflectie en als afsluiting het terras. Dit moet weer geweldige foto’s opleveren dus we zijn dus ook nu weer benieuwd naar jullie resultaten.

Voeg jouw foto’s eenvoudig toe door op de knop “Foto’s toevoegen” te drukken. Ben je nog niet ingelogd? Log dan eerst in, eventueel dien je dan deze pagina in de browser te verversen (toets F5). Het kan even duren voordat je de foto’s ziet. Het is vaak niet nodig om ze nog een keer te uploaden

Landgoed Mariëndaal

Afgelopen Zon-Dag met de Zelfontspanners naar Landgoed Mariendaal gereden, een magische reis daar naartoe alleen al , mist onderweg met de neiging de auto aan de kant te zetten om toen al te gaan fotograferen …… . De neiging bedwongen en op de P-plaats aan de Schelmseweg elkaar getroffen. Een kopje koffie met speculaas deed ook wonderen ( dank Bert Zijderveld ) met andere woorden een magisch begin van wat een wonderlijke dag zou worden.

Mijn aandacht ging voornamelijk uit naar de “Groene Bedstee” een tunnelvorige beukenhaag die ik na die ervaring de “Kronkelbeukenbedstee” heb genoemd , de omstandigheden waren fabelachtig en hebben mij de kans gegeven een niet alledaagse impressie te geven van dit cultuurrelict. Enfin de foto’s spreken voor zich denk ik .

Groene Bedstee

De tunnelvormige beukenhaag van ruim 300 meter lang is in 1865 aangelegd. Hij werd vroeger door de dames van het landgoed gebruikt. Hier konden zij hun wandelingetje maken in de schaduw van het bladerdak, waardoor hun huid mooi blank bleef. Midden in de Bedstee, op de kruising, staat bij een bankje een lindeboom. De boom staat symbool voor de liefde.

Aan de binnenkant van de tunnel is het zo donker dat er nauwelijks blad groeit. De grillige takken van de beuken zijn daardoor goed te zien. In de haag nestelen veel vogels als winterkoning en fitis.

Foto’s en tekst : Jeroen Hoogakker

Mariëndaal – Oosterbeek

Het was een prachtige ochtend om op zoek te gaan naar paddenstoelen in het mooie park Mariëndaal bij Oosterbeek. Al vinden wandelaars het erg komisch om zo’n groep mensen op de knieën of liggend in het bos bezig te zien. Het levert ons vast ook weer mooie plaatjes op. We zijn dus ook weer benieuwd naar jullie resultaten.

Voeg jouw foto’s eenvoudig toe door op de knop “Foto’s toevoegen” te drukken. Ben je nog niet ingelogd? Log dan eerst in, eventueel dien je dan deze pagina in de browser te verversen (toets F5). Het kan even duren voordat je de foto’s ziet. Het is vaak niet nodig om ze nog een keer te uploaden

Natuurcentrum Veluwe

Ede, Groot Ginkelseweg 2A
25 september 2022 09:00uur tot 12:00uur

2022-25sep-Omgeving Camping Zuid-Ginkel

25 september Wandeltocht Ede

Zondag beleefden we een prachtige tocht
Blij dat ik die weer meemaken mocht
De weergoden waren ons gunstig gezind
Daardoor hebben wij het nodige zonlicht geïnd
Tijdens de tocht zagen we geen enkel hert
Dat was geen garantie zo hoorden we van Bert
Gelukkig in de verte een paar reeën gespot
De wandeling gaf het ons als enige bod
Voor een goede foto helaas te ver weg
Zogezegd, voor ons allen botte pech
Goed opgelet? Dan trof je vogels in de struiken
Die voor je als fotograaf goed zijn te gebruiken
Maar pas op ze hebben jou snel in de gaten
Soms ben je dus te laat waar die vogels zaten
Toch diverse leuke herinneringsfoto’s gemaakt
De mooie Gelderse natuur die mij zeer raakt
Een heerlijke wandeling om op terug te kijken
Met de gemaakte foto’s onze albums verrijken
Geregeld herbeleef ik die gezamenlijke uitjes
Want ze zijn goed voor de gezondheid luitjes
Door in de aangelegde fotomappen te bladeren
Blijken die mijn levensjaren te omkaderen
Verlangen naar onze toekomstige activiteiten
Wil ik als lid van onze bijzondere groep bepleiten.

WbD, 26 september 2022
Albert van der Meij