Naar de Graaf

Naar de Graaf

Zondag naar Grave ( “De Graaf” voor ingewijden ) gegaan met de “Zelfontspanners” de fotoclub uit het Nijmeegse, een verlengstuk eigenlijk van de werkgroepen uit Foto Roos waar de meeste leden ingezeten hebben. Iets anders dan meestal, de Natuur , en dat vraagt ook een iets andere instelling, bij mij in ieder geval. Lenskeuze , wat neem je mee , en wat wordt het voor weer, je loopt per slot toch buiten, ook i.v.m. je camera-instellingen qua gevoeligheid (ISO). Toch wat vintage-lenzen mee en mijn Laowa 12 mm supergroothoek, evenals mijn Sony DSC-RX-100 -2 , een high-end compactcamera 24-100 mm met Zeiss lens, mooi ding, ga ik ook gebruiken bij de Themagroep Straatfotografie van de nieuwe fotoclub B.G.C. , Boxmeer-Gennep-Cuijk , beetje in de buurt en dynamisch van aard met fotografie op een hoog peil. Uiteindelijk toch het meeste gedaan met de 12 mm en de compactcamera. Dat zul je wel zien zometeen.

In 2002 zo’n 2,5 maand in Nederasselt gewoond vooruitlopend op mijn scheiding bij Stone Dreams’s Hans en Alice, dus ik kende Grave wel zo’n beetje, een beetje thuiskomen dus eigenlijk. Ik had mij voorgenomen niet zozeer voor de “mooie” plaatjes te gaan maar voor een impressie vanuit mijn gevoel en nu weer alleen iets te maken wat er voor mij toe deed. De nabewerking in de loop van de middag, je fotografeert in RAW ( ruw materiaal wat nabewerkt MOET worden ) , doet dan de rest.

Loop je daar rond , krijg je een hartverwarmende uitnodiging voor een kop koffie bij een ondernemer die z’n hart uitstort over Corona en de Wereld. De verbinding is terug te zien in de portretten van hem in zijn zaak. Toch een stuk straatfotografie in Grave. STRAATFOTO-GRAVIE dus eigenlijk. 

Gerelateerde Afbeeldingen:

Jeroen Hoogakker

Al vanaf mijn 15e bezig met fotografie, van mijn 16e t/m mijn 18 e gewerkt als parttimer bij de Miro op de foto-Filmafdeling olv Jan-Hein die naderhand een zaak heeft gehad in de van Welderenstraat. Aardig wat fotoreizen gemaakt naar Spanje (Galicie) eind 70er jaren. Een tijd waar ze daar nog geen buitenlander gezien hadden, speciaal. Sinds een jaar of 10 weer de fotografie omarmd, nu in werkgroep 10 van foto Roos. Ben redelijk actief met fotograferen naast mijn werk als Acupuncturist in Plasmolen. Ik heb samen met Jacqueline , mijn vrouw, een Centrum voor Vitaliteit en Gezondheid opgericht en wij werken daar samen, ikzelf de Acupunctuurtak ( Traditioneel met naald/Laseracupunctuur , Vegatest/Asyra/NES ) en zij de Lichaamsgerichte (Psycho-) therapeutische tak. Specialiteit van ons Centrum is "De moeilijke Patient die alles gehad en gezien heeft " , o.a. B12 problematiek/ Neurodegeneratie/ Autismespectrumstoornis/ Depressie/Pijnklachten & Vermoeidheid. Mijn fotografieplezier krijg ik met name door Natuur & Landschap , en is een spiegel voor mijn ontwikkeling als mens en mijn ontwikkeling als mens weer een afspiegeling voor mijn fotografie. Zo blijven we van de straat. Ik hoop hier op deze manier nog lang van te mogen genieten. Ik heb laatst een boek gemaakt met de "beste" 200 foto's van de afgelopen twee jaar en deze ligt in onze wachtkamer. Verder heb ik een account op YouPic onder Jeroen Hoogakker , waar zo'n 850 foto's opstaan. Ik hoop dat jullie net zoveel plezier hebben in het kijken naar mijn foto's als ik heb gehad in het maken en bewerken ervan.
Sluit Menu