Leuk idee, zo’n blog!

Leuk idee, zo’n blog!

Schrijven over fotografie

We kunnen allemaal met veel enthousiasme vertellen over onze hobby fotografie maar kunnen we hier ook over schrijven? En dan ook zó schrijven dat het voor anderen nog interessant of leuk is om te lezen. Het schrijven van zo’n blog kost nog wel wat voorbereiding. Denk daarbij na over het volgende: 

  • Wie is jouw doelgroep?
  • Wat wordt het (hoofd) onderwerp?
  • Wat weet je over het (hoofd) onderwerp? 
  • Wat wil je met het artikel bereiken?
  • Welke toegevoegde waarde levert het artikel voor de lezer?
  • Wat maakt jouw artikel aantrekkelijk voor de lezer?
  • Wat is een pakkende en passende titel?

Welke ervaring ik heb?

Daar kan ik heel kort over zijn…geen!

Ik ben daarom op het internet gaat zoeken naar tips over het schrijven van een blog en waar een blog aan moet voldoen. Ook voor mij is dit weer een nieuw leertraject. Toch lijkt het me leuk om jullie zo nu en dan mee te nemen in mijn ervaringen met fotografie, mijn zoektochten, inspiratie en maar ook de frustraties bij een middag resultaatloos prutsen.

Dus tenslotte nog één keer mijn vraag: ‘Wie durft deze uitdaging met mij aan te gaan’?

Gerelateerde Afbeeldingen:

Astrid Sanders

Nadat ik eerst wat losse cursussen bij Foto Roos heb gevolgd om de camera te leren kennen en meer te weten te komen over fotobewerking, ben ik zo'n tien jaar geleden bij de eerste fotowerkgroep gestart. Vanaf dat moment ben ik steeds enthousiaster gaan fotograferen. Waar aanvankelijk de camera vooral mee ging op mijn reizen, gaat er nu geen week voorbij dat ik niet met fotografie bezig ben. Ik maak veel gebruik van mijn macrolens en niet alleen voor natuurfotografie. Mijn interesses zijn echter breed en ik vind het ook leuk om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen in technieken of fotobewerking.
Sluit Menu