Hypolitusspelen

Hypolitusspelen

We waren er weer bij! Dit keer op de zondag (31 maart) van de Hypolitusspelen van de Stichting CAP. Een spannend evenement voor de ruiters én fotografen. Voor de ruiters was dit een echte wedstrijd en voor enkelen was dit ook hun eerste wedstrijd. En voor de fotografen was het weer een dagje buiten hun comfortzone: binnen in de rijhal beweging fotograferen zonder flits. Flitslicht is niet mogelijk omdat de paarden daarvan kunnen schrikken.

De eerste fotografen waren daarom ruim op tijd om vooraf te oefenen met de beste instellingen waarna ze hun ervaringen met elkaar deelden. Er viel door het dak voldoende licht naar binnen, al was het licht in de hal niet overal even sterk. Wel iets om rekening mee te houden.

De afspraak was dat er met elke groep twee fotografen mee de bak in mochten, zij konden de ruiters, hun begeleiders en verschillende opdrachten en hindernissen goed volgen door de hindernissen onderling te verdelen. De anderen konden buiten de bak een mooi plekje zoeken en het hoekje boven naast de jury gaf een goed overzicht over het hele parcours.

Er waren dit keer vier groepen met telkens vier of vijf ruiters van Stichting CAP. Met elke ruiter liepen één of twee begeleiders mee. Tijdens het afleggen van het parcours werd de tijd opgenomen en kregen de ruiters punten voor het nemen van de hindernissen. Bij verschillende hindernissen lagen er als extra moeilijkheidsfactor tennisballen op de pilons of balken. Er waren punten te verdienen als deze op hun plek bleven liggen.

Als een groep ruiters klaar was, werden de hindernissen aan de kant gelegd en konden de springruiters van de rijhal hun parcours afleggen. Dit gaf de dag een mooie afwisseling van sporters die elk op hun eigen niveau topprestaties leverden.

De ruiters van de stichting vormden samen met de springruiters van de rijhal teams. De hoofdprijs mocht er zijn: naast dat iedere ruiter een paardendek kreeg, werd het hele team uitgenodigd om een dagje in de stallen bij Piet Raijmakers te komen kijken. Na de prijsuitreiking waarbij alle ruiters ook weer een mooie medaille kregen, was er ook nog een loterij met mooie prijzen.

Naast dat dit gewoon weer een hele leuke dag was met veel blije gezichten, was het ook een sponsordag waarin particulieren en bedrijven zich als sponsor konden inschrijven. De opbrengst van de dag ging in zijn geheel naar de opleiding van de jonge therapiepaarden van de stichting.

Het was weer een feestje om te zien hoe ruiters, vrijwilligers én sponsoren hier weer een topdag hebben gehad. De foto’s van deze dag zijn te vinden op de Facebookpagina van de Stichting CAP.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Astrid Sanders

Nadat ik eerst wat losse cursussen bij Foto Roos heb gevolgd om de camera te leren kennen en meer te weten te komen over fotobewerking, ben ik zo'n tien jaar geleden bij de eerste fotowerkgroep gestart. Vanaf dat moment ben ik steeds enthousiaster gaan fotograferen. Waar aanvankelijk de camera vooral mee ging op mijn reizen, gaat er nu geen week voorbij dat ik niet met fotografie bezig ben. Ik maak veel gebruik van mijn macrolens en niet alleen voor natuurfotografie. Mijn interesses zijn echter breed en ik vind het ook leuk om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen in technieken of fotobewerking.
Sluit Menu