Foto’s toevoegen voorlopig niet mogelijk

Foto’s toevoegen voorlopig niet mogelijk

Dit is natuurlijk een horror bericht voor iedere fotografen website. En zo erg is het gelukkig ook niet. Foto’s kunnen (gelukkig) nog steeds gewoon door de redactie en door ieder lid in een foto galerij worden gezet, zie de handleiding (stap 6 eigen fotogalerij)

Wat helaas na de noodzakelijk upgrade van de website NIET meer werkt is de upload bij nieuwsberichten.

Upload formulier

Foutmelding

Als je na inloggen probeert foto’s toe te voegen aan een nieuwsbericht, zoals we gewend waren, verschijnt er nu een foutmelding

De foutmelding bij foto upload via nieuwsbericht methode

Achtergrond
De problemen zijn ontstaan, na de technisch noodzakelijke upgrade van de website. Dat heeft te maken met ondersteuning door de hosting partij van de programmeertaal PHP versie waar de website op draait. Die oude versie is niet meer toegestaan vanwege veiligheidsredenen. Helaas werkt daardoor het stukje techniek dat we toepasten voor de foto upload nu niet meer. Die techniek (programma code) was namelijk niet meegegaan met de vereiste nieuwe PHP versie. De makers hebben de betreffende plugin ook verlaten (niet meer onderhouden).

Is er geen oplossing?

Voorlopig is er geen oplossing voor het technische probleem.
Misschien dat de plugin aangepast kan worden aan de nieuwe PHP versie, zodat de fout niet optreedt en de functie het weer doet (dat zou de mooiste oplossing zijn, want dan verandert er voor jullie helemaal niks).
Misschien is er een alternatieve manier, die we aan leden aan kunnen bieden. Zoals een wel ondersteunde upload (via de albums zoals in de handleiding staat). Dat vraagt dan om een aanpassing van de methode om als lid foto’s bij een artikel te plaatsen. Deze aanpak is nu in onderzoek.

Of dat gaat lukken is nog afwachten.
Ik ben nog aan het puzzelen, en dit is momenteel vrijwilligerswerk, mijn gewone werk gaat voor.

Gerelateerde Afbeeldingen:

carry2web

Carry2Web - Wij maken Werk van uw Website
Sluit Menu