Over ons

In 2009 vonden 8 cursisten van een fotocursus bij Foto Roos het leuk om er af en toe gezamenlijk op uit te trekken en te gaan fotograferen. In 2011 hebben Cor v.d.Berg en Bert Panhuizen samen de leiding genomen om mooie fotolocaties te regelen. Het was een gezellige vriendenclub met als motto: alles mag en er moet niets. Om lid te zijn, waren er geen verplichtingen en er waren geen kosten aan verbonden.

Al deze jaren had de club geen naam.

Foto Roos organiseerde in oktober 2013 een wedstrijd om een geschikte naam voor deze fotoclub te bedenken. Op 6 november 2013 was de uitslag bekend en met de meeste stemmen werd de door Bert van Zijderveld bedachte naam “De Zelfontspanners” aangenomen.

Fotoclub  “De Zelfontspanners” was geboren.

Na 3 jaar vonden Cor v.d.Berg en Bert Panhuizen het tijd voor een nieuwe voorzitter. Cor belde mij (Bert van Zijderveld) op en vroeg of ik het leuk zou vinden om deze functie te gaan bekleden. Ik wilde deze uitdaging wel aangaan en zo zijn we in 2014 met 11 leden begonnen en in 2017 uitgegroeid naar ongeveer 40 leden. 

2017 was voor Fotoclub  “De Zelfontspanners” een heel belangrijk jaar:

    • Een eigen website (geleverd door Carry2Web waarbij het jaarlijkse technisch onderhoud gesponsord wordt);
    • In mei hadden onze eerste expositie in hartje Nijmegen bij Dekker v.d.Vegt Boekverkopers.

Elke maand hebben we een thema en gaan we gezamenlijk op zondagochtend naar een locatie om naar hartenlust te fotograferen. Gebruik het menu op de website om onze activiteiten en ledenalbums te zien.

Al deze jaren heeft sponsor Foto Roos onze fotoclub een warm hart toe gedragen en we hopen voor de toekomst dat dit nog lang zo mag blijven.