Hier staan de foto’s die gemaakt zijn tijdens onze maandelijkse uitstapjes.

Park Sonsbeek het bekendste park van de stad. Bijzonder vanwege de hoogteverschillen en ontstaan vanuit een landgoed dat al ruim 250 jaar oud is.

In 2016 is een kleine kudde wisenten gearriveerd op de Veluwe waar zij in een voor publiek afgesloten gebied leven. Onder begeleiding van vrijwilligers is het mogelijk om een excursie naar de Wisenten te maken.

De Innerhafen Duisburg is een voormalig deel van de haven van Duisburg dat is omgebouwd tot een woon-, kantoor- en uitgaansgebied. Het gebied maakt deel uit van de 'Route der Industriekultur'. In een oude graanopslagplaats van de firma Küpper bevindt zich nu een prachtig museum voor moderne kunst.

In het Land van Maas en Waal ligt het oude stadje Batenburg met zijn beschermde stadsgezicht. In het kader van 'ruimte voor de rivier' wordt tussen Batenburg en Niftrik gewerkt aan een natuurontwikkelingsgebied 'De Liendense Waard'.

Tussen Nijmegen en Arnhem ligt het landschapspark Lingezegen waarvan Waterrijk een natuurgebied is met, zoals het al zegt, veel water, riet en vogels.

De prachtige landschappen in de Botanische tuin en de mooie bloemperken in de Theetuin vormen het levende hart van Hortus Nijmegen.

In het Land van Cuijk vormen de Kraaijenbergse Plassen een uitgestrekt plassengebied van ruim 400 ha. ontstaan uit winning van industriezand, grind en kei. Met name plas 5 is ingericht als natuurgebied en hier zijn ook de grote grazers zoals de Exmoor pony's te vinden.

Veteranenlandgoed 'Vrijland' is ontstaan als blijk van maatschappelijke erkenning van de veteraan die zich, in opdracht van democratisch gekozen regeringen, op vele gebieden ter wereld hebben ingezet voor de vrijheid en veiligheid voor anderen.

Een prachtig wandelgebied met een afwisselend landschap: heidevelden, zandverstuivingen en hoogteverschillen. Helaas hadden we deze keer wat pech met het weer. Het begon al vrij snel te regenen en het bleef regenen tot we weer terug waren bij de auto's.

In de bossen van Tilburg is een prachtige en fotogenieke exoot te vinden: de Siberische grondeekhoorn. Omdat deze verder geen schade aanricht en zich niet verder verspreiden mogen ze hier blijven.

Op de Veluwe bij Loenen ligt het afwisselende landschap van de Loenermark met daarbij de schaapskooi.

Bij Paleis Het Loo in Apeldoorn ligt het Kroondomein. Het is hier prachtig wandelen bij het hertenkamp, langs vijvers en door de bossen.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Sluit Menu